About Me

Hej! Jag som fotar och lägger ut bilder i denna bloggen heter Anette Latynska. Jag är född i Stockholm men bor numera i västkuststaden Falkenberg tillsammans med min familj. Jag har ett stort intresse för fotografering, friluftsliv och hundar vilket jag mer än gärna kombinerar. Jag använder gärna naturen och mina hundar som motiv men tycker även mycket om att fotografera barn. Barn är så naturligt avslappnade och uttrycksfulla och har en härlig utstrålning. Mina två barn får ofta agera modeller.

Jag fotograferar alltid i RAW. Sedan framkallar jag bilden i Camera RAW och bearbetar den i Lightroom och Photoshop där jag till största delen använder mig av actions av olika typer för att få fram rätt känsla i bilden.

Kameran jag använder mig av är en Canon eos 50D. Då jag ofta fotograferar hundar i action, tex vid agilitytävlingar, vallning och liknande så passar 50D mig mycket bra då den är väldigt snabb i serietagningar. Till denna har jag för tillfället fyra olika objektiv. Ett  50/1,4, för porträttfotografering. Sedan är det mitt vidvinkel 10-22/3,5-4,5 för landskapsbilder, ett 60/2,8 macro samt mitt guldkorn 70-200/2,8L IS II. Jag använder mig alltid bara av Canons egna objektiv. Filter jag har på alla mina objektiv, lite olika för olika ändamål, allt från lite dyrare cirkulära polarisationsfilter med vridbar skiva för att ge landskapsbilderna det där lite extra, till lite mer vanliga UV och skylinefilter. Jag använder mig även till viss del av reflexskärmar där jag har fem olika att välja mellan.

Har ni några frågor eller vill boka mig för fotojobb så skicka gärna ett mail: nettis@hotmail.com

 

Mvh Anette Latynska